Jaké je Vaše nejoblíbenější jídlo?Podělte se s námi o receptury! :)
11 příspěvků • Stránka 1 z 1

Křupavé domácí hranolky

Jaké je Vaše nejoblíbenější jídlo?Podělte se s námi o receptury! :)
Uživatelský avatar
RED SK!NS
W4A Veterán
Bydliště: Kde? Tam kde zrovna bydlím! /.-)
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování
Příspěvky: 5448
Registrován:03 říj 2005 18:22
Odesláno:12 bře 2011 20:59

Křupavé domácí hranolky

Právě na nich pracuju teď jsou ve vodě :lol:
  • Mate chut na hranolky? Mate chut na ryze domaci hranolky? Krupave tak, jak jste o nich dosud jen snili? Jako vsechno dobre, je to pracne, ale vysledek stoji za to. A pokud vas neni doma sest, tak to za jeden vecer urcite zvladnete, hahaaa.

    Takze, copak si na to ulovite:

    Brambory - to je prekvapujici ze? Pouzijte velke a pekne brambory, nebudete je loupat

    Olej - olivovy na smazeni nebo ten, kteremu davate prednost. Dle zasad zdrave vyzivy by to mel byt olivovy, nebo repkovy.

    Sůl



    Brambory dukladne ve vode okartacujte.

    Odkrojte z kazde strany paticky (vrsky nebo jak tomu chcete nadavat)

    Nakrajejte podelne platky 7 mm silne a ty nakrajejte podelne na nudle opet 7 mm silne. Zmerte si to!

    Hranolky vlozte do uzavreneho drezu a napustte studenou vodu, aby byly potopene. Takto je nechte 30 minut a vodu nekolikrat vymente. (Pusti skrob)

    Hranolky nechte v cedniku dukladne odkapat a pak je vysuste. Poradne. Musi byt co nejsussi.

    Rozpalte dostatecne mnozstvi oleje (hranolky musi plavat) na 135 stupnu. U sporaku to znamena otocite kolecko napul. Na tomto mirnem ohni smazte hranolky 5 minut. Behem smazeni promichavejte. Nemely by hnednout, jen se zatahnout.

    Hranolky cednikem vyndejte nechte je okapat a uplne zchladnout rozlozene na kuchynskych papirovych uterkach.

    Kdyz jsou vychladle. Rozpalte olej tentokrat na 175 stupnu, coz je u sporaku naplno a v horkem oleji smazte hranolky tentokrat az do zezlatnuti. Zhruba 5 minut. Spicky budou hnedsi samozrejme. Nezapomente je promichavat.

    Opet je cednikem vylovte, nechte odkapat chvilku, nasypte na rozlozene papirove uterky, trochu jimi potreste a sup na talir, osolit a KRUPAT.
zdroj:

Kód: Vybrat vše

http://juliachild.bloger.cz/_/Krupave-domaci-hranolky
Na odpočinku... Obrázek
Obrázek
W4A Veterán
Uživatelský avatar
RED SK!NS
W4A Veterán
Bydliště: Kde? Tam kde zrovna bydlím! /.-)
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování
Příspěvky: 5448
Registrován:03 říj 2005 18:22
Odesláno:12 bře 2011 21:22

Křupavé domácí hranolky

jooo mlsná je ku*va! :chnachna: :mrgreen:
Na odpočinku... Obrázek
Obrázek
W4A Veterán
Uživatelský avatar
RED SK!NS
W4A Veterán
Bydliště: Kde? Tam kde zrovna bydlím! /.-)
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování
Příspěvky: 5448
Registrován:03 říj 2005 18:22
Odesláno:12 bře 2011 21:52

Křupavé domácí hranolky

Tak já si pomohl trošku mechanizovaně :fuck: normálně jsem nastavil ty milimetry na elektr. kráječi na chleba projel jsem bramboru jednou tak na plátky a pak zase obráceně a bylo to hranolky nádherný jedna jako druhá a fofrem udělaný! :yes:

btw teď žhavím friťák :rotating:

Edit:
tak chtíče jsou ukojeny! :lol: opravdu super recept lepší hranolky jsem nejedl!! 8)
tady je menší foto foceno diamondem takže kvalita nic moc, ale jsou opravdu good a to jich mám celej velkej hrnec! :chnachna: :fuck:

Obrázek
Na odpočinku... Obrázek
Obrázek
W4A Veterán
Uživatelský avatar
tHe_QuatRo
Technik
Dal poděkování: 35 poděkování
Dostal poděkování: 33 poděkování
Příspěvky: 404
Registrován:17 kvě 2009 13:09
Odesláno:12 bře 2011 22:04

Křupavé domácí hranolky

Páni jel jsem na kole dohromady 8KM do hypernovy (albertu nebo jak se to teď jmenuje) protože jsem měl totální chuť na nutelu :D:D a teď tu dej tohle!
Naposledy upravil(a) RED SK!NS dne 12 bře 2011 22:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: :-)))
-> Go to my gallery on
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Technik
Uživatelský avatar
RED SK!NS
W4A Veterán
Bydliště: Kde? Tam kde zrovna bydlím! /.-)
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování
Příspěvky: 5448
Registrován:03 říj 2005 18:22
Odesláno:13 bře 2011 08:48

Křupavé domácí hranolky

to si jenom myslíš :lol: ono když je děláš v tom prvním kole na těch 135 stupnů a smažíš je jen těch 5 minut, tak prostě nejsou ještě udělané a určitě by ti nechutnali! :no: ovšem to druhé kolo je už něco jinýho když jsem vyndal tu první várku z druhého kola z fritáku dal novou, tak za těch 5 minut než se udělala druhá várka už ta první neexistovala! :mrgreen: fakt zážitek :D

takže závěr je ten, že by jsi se do toho finishe měl přeci jenom dostat! :chnachna:
Na odpočinku... Obrázek
Obrázek
W4A Veterán
Omni94
V.I.P
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování
Příspěvky: 900
Registrován:17 říj 2008 17:15
Odesláno:13 bře 2011 09:20

Křupavé domácí hranolky

rede ty by jsi nemě mít hodnost Veterán, ale kuchař :D
Obrázek
i5 2500K@4Ghz; GTX560ti HAWK@1Ghz/4Ghz/4,4Ghz; Gigabyte Z68AP-D3; Kingston HyperX XMP 2x4GB DDR3, 1600 MHz; Corsair GS600
V.I.P
Uživatelský avatar
RED SK!NS
W4A Veterán
Bydliště: Kde? Tam kde zrovna bydlím! /.-)
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování
Příspěvky: 5448
Registrován:03 říj 2005 18:22
Odesláno:13 bře 2011 15:59

Křupavé domácí hranolky

mě se na tom líbí i to, že bramnory nemusíš vůbec škrábat! :mrgreen:

jinak tenhle víkend mám nějakou vařivou :lol: teď zase dělám tohle...

Kód: Vybrat vše

http://www.czechspecials.cz/specialita/sulky-aneb-zelne-zavitky/
Na odpočinku... Obrázek
Obrázek
W4A Veterán
Uživatelský avatar
RED SK!NS
W4A Veterán
Bydliště: Kde? Tam kde zrovna bydlím! /.-)
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování
Příspěvky: 5448
Registrován:03 říj 2005 18:22
Odesláno:13 bře 2011 16:22

Křupavé domácí hranolky

to nevím přesně, ale na hranolky je to prostě nejspíš ten nejideálnější rozměr, aby se udělali dobře, tak jak mají! :) a taky to tak dobře na pohled vypadá... :blueagree:
Na odpočinku... Obrázek
Obrázek
W4A Veterán
11 příspěvků • Stránka 1 z 1