Langoše
Co budeme potřebovat:
* 1/2 kg hladké mouky
* 1 kávová lžička octa
* 1 kávová lžička soli
* 1 1/2 polévková lžíce oleje
* 1 vejce
* 3 dcl vlažné vody
* 1 kostka kvasnic
* trošku cukru (kávovou lžičku)
* něco pro konečné ochucení sýr, tatarskou omáčku, kečup, česnek nebo marmeládu (dle chuti)
* misku
* pánev (fritovací hrnec - neodzkoušeno)
* dostatek oleje na smažení (cca 250ml)
* vařečku
* hrnek
A jak to všechno nakonec uvést do požadované podoby:
Do misky nasypeme mouku, sůl, olej, ocet a vajíčko. Do hrnku dáme asi 200 ml vlažné vody, rozdrobíme kvasnice a přidáme cukr. Zakryjeme papírem a necháme nakynout. Poté vylijeme do misky a přidáme zbytek (100 ml) vlažné vody.
Pořádně zaděláme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme 2 - 3 hodiny nakynout. (lepší je déle) Až bude těsto pořádně nakynuté, necháme rozpálit olej na pánvi, vezmeme dvě polévkové lžíce a oddělíme část těsta. To potom rozprostřeme na pánev a necháme pořádně osmažit z obou stran.
Hotové placky potřeme česnekem, přidáme tatarskou omáčku či kečup a nebo konzumujeme s marmeládou (to jsem nezkoušel... ) ) A nebo si připravíme výbornou pomazánku z tatarské omáčky, strouhaného sýra a česneku. Vše smícháme dohromady a natíráme na placky.
2 příspěvky
• Stránka 1 z 1
W4A Veterán
Bydliště: Kde? Tam kde zrovna bydlím! /.-)
Příspěvky: 5448
Registrován:03 říj 2005 18:22
Odesláno:08 dub 2007 08:55
Provider Gold
Příspěvky: 136
Registrován:22 črc 2007 10:57
Odesláno:15 srp 2009 02:37
Re: Langoše
Hele.Než se do toho pustím.Pujde to ve fritáku?Z fritáku jsou např skvelý plněný řízky.Zítra napíšu recept jak na to...Je to vyborný.
2 příspěvky
• Stránka 1 z 1