Právě na nich pracuju teď jsou ve vodě
- Mate chut na hranolky? Mate chut na ryze domaci hranolky? Krupave tak, jak jste o nich dosud jen snili? Jako vsechno dobre, je to pracne, ale vysledek stoji za to. A pokud vas neni doma sest, tak to za jeden vecer urcite zvladnete, hahaaa.
Takze, copak si na to ulovite:
Brambory - to je prekvapujici ze? Pouzijte velke a pekne brambory, nebudete je loupat
Olej - olivovy na smazeni nebo ten, kteremu davate prednost. Dle zasad zdrave vyzivy by to mel byt olivovy, nebo repkovy.
Sůl
Brambory dukladne ve vode okartacujte.
Odkrojte z kazde strany paticky (vrsky nebo jak tomu chcete nadavat)
Nakrajejte podelne platky 7 mm silne a ty nakrajejte podelne na nudle opet 7 mm silne. Zmerte si to!
Hranolky vlozte do uzavreneho drezu a napustte studenou vodu, aby byly potopene. Takto je nechte 30 minut a vodu nekolikrat vymente. (Pusti skrob)
Hranolky nechte v cedniku dukladne odkapat a pak je vysuste. Poradne. Musi byt co nejsussi.
Rozpalte dostatecne mnozstvi oleje (hranolky musi plavat) na 135 stupnu. U sporaku to znamena otocite kolecko napul. Na tomto mirnem ohni smazte hranolky 5 minut. Behem smazeni promichavejte. Nemely by hnednout, jen se zatahnout.
Hranolky cednikem vyndejte nechte je okapat a uplne zchladnout rozlozene na kuchynskych papirovych uterkach.
Kdyz jsou vychladle. Rozpalte olej tentokrat na 175 stupnu, coz je u sporaku naplno a v horkem oleji smazte hranolky tentokrat az do zezlatnuti. Zhruba 5 minut. Spicky budou hnedsi samozrejme. Nezapomente je promichavat.
Opet je cednikem vylovte, nechte odkapat chvilku, nasypte na rozlozene papirove uterky, trochu jimi potreste a sup na talir, osolit a KRUPAT.
Kód: Vybrat vše
http://juliachild.bloger.cz/_/Krupave-domaci-hranolky