Co potřebujeme:
Bůček,brambory (syrový),špek nebo slaninu,cibuli,česnek,sůl,koření dle chuti.
Postup:
Brambory oloupeme,nakrájíme na kolečka silná cca 5mm. Cibuli oloupeme,nakrájíme na hrubo (na "klínky"),špek nebo slaninu nakrájíme na kostičky. Ne moc jemné ale ani ne moc velké kusy. Česnek utřeme se solí.
Brambory vložíme do pekáče,přidáme nakrájenou cibul,špek,ochutíme kořením dle chuti a stavu zásob. Bůček vezmeme,kůži prořežeme ve tvaru mřížky,osolíme,maso potřeme třeným česnekem se solí,okořeníme a uložíme na brambory kůží dolů. Pekáč zaklopíme a pečeme při cca 160 stupních asi 45 minut. Poté odklopíme,brambory promícháme,aby se všechny obalily výpekem z masa.Maso otočíme kůží navrch a pečeme již odklopené a dopékáme aby maso chytlo barvu.
Že je jídlo hotové poznáme tak,že brambory jsou upečené do zlatohněda.
Dobrou chuť!!
A pozor,je po tom ukrutná žízeň,takže si připravte dobře chlazené pivečko
1 příspěvek
• Stránka 1 z 1
Navigátor
Bydliště: Litvínov
Příspěvky: 1201
Registrován:03 čer 2005 06:13
Odesláno:15 lis 2010 21:45
1 příspěvek
• Stránka 1 z 1