Jaké je Vaše nejoblíbenější jídlo?Podělte se s námi o receptury! :)
1 příspěvek • Stránka 1 z 1

Guláš "Mexiko"

Jaké je Vaše nejoblíbenější jídlo?Podělte se s námi o receptury! :)
Uživatelský avatar
majky666
Navigátor
Bydliště: Litvínov
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 41 poděkování
Příspěvky: 1201
Registrován:03 čer 2005 06:13
Odesláno:14 říj 2014 21:52

Guláš "Mexiko"

Variace na guláš
Co potřebujeme:
cibule (stejné množství jako masa- stejné hromádky)
hovězí kližka 1Kg
rajský protlak (taková ta malá plechovka)
česnek (českýho stačí 2-3 stroužky bohatě)
sůl,pepř,sladká paprika,pálivá paprika, římský kmín,chilli (co kdo snese)
3 plechovky tmavých fazolí v mírně slaném nálevu,sterilovaná kukuřice,sterilovaný hrášek.
sádlo nebo olej.
hovězí vývar nebo kohoutkovice

Na sádle nebo oleji osmažíme nakrájenou cibuli , zaprášíme paprikou+čerstvě nadrcený římský kmín a zasmažíme. Pozor, aby se to nepřipálilo, jinak paprika zhořkne. Když si na to nevěříme, paprika s římským kmínem se může přidat až po opečení masa.
Přidáme na kostky nakrájený maso a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Osolíme,opepříme,přidáme rajský protlak,chilli,nadrcený česnek (1-2 stroužky) a vysmažíme uvolněnou tekutinu.
Zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme, dokud maso není skoro měkké.
Když je maso skoro měkké, přidáme fazole,hrášek a kukuřici (přilijeme cca deci nálevu z fazolí (škrob guláš zahustí) a trochu láku z hrášku (na doladění chuti, kdo nechce nemusí)) a dusíme, dokud maso a luštěniny nejsou měkké. Když jsou fazole,kukuřice i hrášek měkké, můžeme dle potřeby dochutit (doporučuju dát ještě 1 prolisovaný stroužek česneku). Když je třeba, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody a necháme provařit,aby zmizela syrová chuť mouky. .
Jako přílohu doporučuju rýži nebo skývu čerstvého chleba.
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Obrázek
Navigátor
1 příspěvek • Stránka 1 z 1