C# - komunikace mezi formy

Začínáte programovat, potřebujete s něčím poradit nebo máte snad nějaký návod? Pak je tato sekce přímo pro Vás!
Odpovědět
Uživatelský avatar
Crypton
Pozorovatel
Pozorovatel
Příspěvky: 66
Registrován: 15 lis 2006 17:51
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

C# - komunikace mezi formy

Příspěvek od Crypton » 03 čer 2010 18:20

haj hou,
dělám jeden takový projekt a potřebuji "komunikovat" mezi formy => potřebuji nějaké data dostat např z formu2 na form1 ... na internetu jsem četl, že stačí napsat

Kód: Vybrat vše

public frmMain frm;
akorát že jsem zjistil, že to dělá stejnou věc jako

Kód: Vybrat vše

Form frm = new form ()
někdo nějaký nápad jak to udělat ... ?
přesně potřebuji udělat ... ( u prohlížeče) , potřebuji vybrat z webkitbrowser1.DocumentTitle ten název a dát ho do form 1 např : do textboxu .. :)

kdyžtak díky ...
btw: +thanks nemine
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jsem zapoměl na heslo tak je vždy Crypton
Pokdu se vám líbí mé příspěvky nezapoměnte kliknout na +Thanks nebo darovat W4A Money :)
Uživatelský avatar
Kolcek
V.I.P
V.I.P
Příspěvky: 1313
Registrován: 10 črc 2008 14:28
Bydliště: vinný sklípek :D
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Re: C# - komunikace mezi formy

Příspěvek od Kolcek » 03 čer 2010 19:00

C# jsem dělal jen chvilku, ale napadá mě - co použít nějakou globální proměnnou? Že do ní v jednom formu uložíš něco a v druhým ji potom přečteš?
Uživatelský avatar
Priest
SMS Provider BIG
SMS Provider BIG
Příspěvky: 189
Registrován: 04 říj 2005 10:45
Bydliště: hadej... :)
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: C# - komunikace mezi formy

Příspěvek od Priest » 03 čer 2010 19:35

V C# jsem něco dělal naposled před dvěma rokama, takže si to už moc nepamatuju, ale komponenta se řadí v hierarchii pod formu, takže by mohlo fungovat něco jako:
(máme form2 a form1, data taháme z komponenty formu2 do komponenty formu1)

Kód: Vybrat vše

form1.cilovakomponenta.vlastnost=form2.zdrojovakomponenta.vlastnost;
případně pokud je zpotřebí to vkládat nějakou funkcí komponenty, tak to přepsat pro ty funkce.
Pokud instanciuješ tu formu ze které budeš předávat od formy do které to posíláš, mohlo by to fungovat.
Obrázek
Uživatelský avatar
Crypton
Pozorovatel
Pozorovatel
Příspěvky: 66
Registrován: 15 lis 2006 17:51
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: C# - komunikace mezi formy

Příspěvek od Crypton » 03 čer 2010 21:15

Priest píše:V C# jsem něco dělal naposled před dvěma rokama, takže si to už moc nepamatuju, ale komponenta se řadí v hierarchii pod formu, takže by mohlo fungovat něco jako:
(máme form2 a form1, data taháme z komponenty formu2 do komponenty formu1)

Kód: Vybrat vše

form1.cilovakomponenta.vlastnost=form2.zdrojovakomponenta.vlastnost;
případně pokud je zpotřebí to vkládat nějakou funkcí komponenty, tak to přepsat pro ty funkce.
Pokud instanciuješ tu formu ze které budeš předávat od formy do které to posíláš, mohlo by to fungovat.
myslíš například:

Kód: Vybrat vše

form1.Textbox1.Text=form2.button.text ? 
potíž bude asi jediná že neuvidím ten button na tom druhém formu ... pomocí toho

Kód: Vybrat vše

public frmMain frm;
vidím jenom "nastavení" formu ... např form2.FormBorder ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jsem zapoměl na heslo tak je vždy Crypton
Pokdu se vám líbí mé příspěvky nezapoměnte kliknout na +Thanks nebo darovat W4A Money :)
Uživatelský avatar
Crypton
Pozorovatel
Pozorovatel
Příspěvky: 66
Registrován: 15 lis 2006 17:51
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: C# - komunikace mezi formy

Příspěvek od Crypton » 03 čer 2010 21:20

Kolcek píše:C# jsem dělal jen chvilku, ale napadá mě - co použít nějakou globální proměnnou? Že do ní v jednom formu uložíš něco a v druhým ji potom přečteš?

globální proměnnou myslíš ? => popřípadě kam jí hodit aby byla globální ...(ještě jsem to nedělal)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jsem zapoměl na heslo tak je vždy Crypton
Pokdu se vám líbí mé příspěvky nezapoměnte kliknout na +Thanks nebo darovat W4A Money :)
Uživatelský avatar
Kolcek
V.I.P
V.I.P
Příspěvky: 1313
Registrován: 10 črc 2008 14:28
Bydliště: vinný sklípek :D
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Re: C# - komunikace mezi formy

Příspěvek od Kolcek » 04 čer 2010 09:01

Myslím, že když ji hodíš ven z formu, tak by měla bejt globální. Ale jak říkám s C# moc neumím ;)
TopBoss
Logistik
Logistik
Příspěvky: 110
Registrován: 07 dub 2006 14:36
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: C# - komunikace mezi formy

Příspěvek od TopBoss » 20 čer 2010 20:25

Kolcek píše:C# jsem dělal jen chvilku, ale napadá mě - co použít nějakou globální proměnnou? Že do ní v jednom formu uložíš něco a v druhým ji potom přečteš?
blbost ... C# je OO tak proč to dělat takhle blbě? Udělal bych to pomocí nějaké třídy (příp. struktury). Vytvoříš třídu ve které budou potřebná data a pak zavoláš konstruktor a uložíš data no a pak libovolně čteš.
Pal gumy ne duši ...
Uživatelský avatar
_-Gh61-_
Radista
Radista
Příspěvky: 274
Registrován: 12 bře 2009 16:39
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

C# - komunikace mezi formy

Příspěvek od _-Gh61-_ » 22 srp 2010 17:08

No globální proměnou hodíš do Program.cs tam si jí máš a můžeš do ní přistupovat snad odevšad. :-)
Počet příspěvků není přímo úměrný IQ.

PC: MB: GIGABYTE M720-US3 (rev 1.0) Cpu: AMD Phenom X3 (OC: 3x 2530 MHz) Gpu: EVGA NVIDIA GTX460 (768MiB) HDD: SATAII 250GiB (Seagate Baracuda) + ATA 80GiB (Seagate) RAM: DDR2 2x1GiB + 2x512MiB Zdroj:LC POWER LC6600GP, 600W OS: Windows 7 Professional 64-bit (Legal)
NB:Cpu: Intel i5 2410M (Sandy bridge) Gpu: NVIDIA GTX540M (2048MiB) HDD: SATAII 1024GiB (Toshiba)RAM: DDR3 4GiB OS: Windows 7 Home Premium 64-bit (Legal)
Odpovědět

Zpět na „Programování“