Právě je 18 led 2018 07:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina



C# - komunikace mezi formy

[ Moderátorský panel ]



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: C# - komunikace mezi formy
PříspěvekNapsal: 03 čer 2010 17:20 
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15 lis 2006 17:51
Příspěvky: 67
Poděkoval: 3x
Poděkováno: 4x
W4A Money: 4143
Offline
haj hou,
dělám jeden takový projekt a potřebuji "komunikovat" mezi formy => potřebuji nějaké data dostat např z formu2 na form1 ... na internetu jsem četl, že stačí napsat
Pro zobrazení linků musíte být přihlášen!
Pokud ještě nemáte zaregistrovaný účet, můžete se zaregistrovat.

akorát že jsem zjistil, že to dělá stejnou věc jako
Pro zobrazení linků musíte být přihlášen!
Pokud ještě nemáte zaregistrovaný účet, můžete se zaregistrovat.


někdo nějaký nápad jak to udělat ... ?
přesně potřebuji udělat ... ( u prohlížeče) , potřebuji vybrat z webkitbrowser1.DocumentTitle ten název a dát ho do form 1 např : do textboxu .. :)

kdyžtak díky ...
btw: +thanks nemine

_________________
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jsem zapoměl na heslo tak je vždy Crypton
Pokdu se vám líbí mé příspěvky nezapoměnte kliknout na +Thanks nebo darovat W4A Money :)


Nahoru
 Profil  
 Předmět příspěvku: Re: C# - komunikace mezi formy
PříspěvekNapsal: 03 čer 2010 18:00 
V.I.P
Uživatelský avatar

Registrován: 10 črc 2008 13:28
Příspěvky: 1330
Bydliště: vinný sklípek :D
Poděkoval: 111x
Poděkováno: 292x
W4A Money: 54482
Offline
C# jsem dělal jen chvilku, ale napadá mě - co použít nějakou globální proměnnou? Že do ní v jednom formu uložíš něco a v druhým ji potom přečteš?

_________________
ObrázekObrázek :D
XBTiT HACKY KE STAŽENÍ ZDE!
Prodám účet na Share-Rapid s 700kč!


Nahoru
 Profil  
 Předmět příspěvku: Re: C# - komunikace mezi formy
PříspěvekNapsal: 03 čer 2010 18:35 
SMS Provider BIG
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2005 09:45
Příspěvky: 189
Bydliště: hadej... :)
Poděkoval: 6x
Poděkováno: 38x
W4A Money: 81991
Offline
V C# jsem něco dělal naposled před dvěma rokama, takže si to už moc nepamatuju, ale komponenta se řadí v hierarchii pod formu, takže by mohlo fungovat něco jako:
(máme form2 a form1, data taháme z komponenty formu2 do komponenty formu1)
Pro zobrazení linků musíte být přihlášen!
Pokud ještě nemáte zaregistrovaný účet, můžete se zaregistrovat.

případně pokud je zpotřebí to vkládat nějakou funkcí komponenty, tak to přepsat pro ty funkce.
Pokud instanciuješ tu formu ze které budeš předávat od formy do které to posíláš, mohlo by to fungovat.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 Předmět příspěvku: Re: C# - komunikace mezi formy
PříspěvekNapsal: 03 čer 2010 20:15 
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15 lis 2006 17:51
Příspěvky: 67
Poděkoval: 3x
Poděkováno: 4x
W4A Money: 4143
Offline
Priest píše:
V C# jsem něco dělal naposled před dvěma rokama, takže si to už moc nepamatuju, ale komponenta se řadí v hierarchii pod formu, takže by mohlo fungovat něco jako:
(máme form2 a form1, data taháme z komponenty formu2 do komponenty formu1)
Pro zobrazení linků musíte být přihlášen!
Pokud ještě nemáte zaregistrovaný účet, můžete se zaregistrovat.

případně pokud je zpotřebí to vkládat nějakou funkcí komponenty, tak to přepsat pro ty funkce.
Pokud instanciuješ tu formu ze které budeš předávat od formy do které to posíláš, mohlo by to fungovat.


myslíš například:
Pro zobrazení linků musíte být přihlášen!
Pokud ještě nemáte zaregistrovaný účet, můžete se zaregistrovat.


potíž bude asi jediná že neuvidím ten button na tom druhém formu ... pomocí toho
Pro zobrazení linků musíte být přihlášen!
Pokud ještě nemáte zaregistrovaný účet, můžete se zaregistrovat.

vidím jenom "nastavení" formu ... např form2.FormBorder ...

_________________
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jsem zapoměl na heslo tak je vždy Crypton
Pokdu se vám líbí mé příspěvky nezapoměnte kliknout na +Thanks nebo darovat W4A Money :)


Nahoru
 Profil  
 Předmět příspěvku: Re: C# - komunikace mezi formy
PříspěvekNapsal: 03 čer 2010 20:20 
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15 lis 2006 17:51
Příspěvky: 67
Poděkoval: 3x
Poděkováno: 4x
W4A Money: 4143
Offline
Kolcek píše:
C# jsem dělal jen chvilku, ale napadá mě - co použít nějakou globální proměnnou? Že do ní v jednom formu uložíš něco a v druhým ji potom přečteš?



globální proměnnou myslíš ? => popřípadě kam jí hodit aby byla globální ...(ještě jsem to nedělal)

_________________
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jsem zapoměl na heslo tak je vždy Crypton
Pokdu se vám líbí mé příspěvky nezapoměnte kliknout na +Thanks nebo darovat W4A Money :)


Nahoru
 Profil  
 Předmět příspěvku: Re: C# - komunikace mezi formy
PříspěvekNapsal: 04 čer 2010 08:01 
V.I.P
Uživatelský avatar

Registrován: 10 črc 2008 13:28
Příspěvky: 1330
Bydliště: vinný sklípek :D
Poděkoval: 111x
Poděkováno: 292x
W4A Money: 54482
Offline
Myslím, že když ji hodíš ven z formu, tak by měla bejt globální. Ale jak říkám s C# moc neumím ;)

_________________
ObrázekObrázek :D
XBTiT HACKY KE STAŽENÍ ZDE!
Prodám účet na Share-Rapid s 700kč!


Nahoru
 Profil  
 Předmět příspěvku: Re: C# - komunikace mezi formy
PříspěvekNapsal: 20 čer 2010 19:25 
Logistik

Registrován: 07 dub 2006 13:36
Příspěvky: 110
Poděkoval: 1 x
Poděkováno: 14x
W4A Money: 39466
Offline
Kolcek píše:
C# jsem dělal jen chvilku, ale napadá mě - co použít nějakou globální proměnnou? Že do ní v jednom formu uložíš něco a v druhým ji potom přečteš?


blbost ... C# je OO tak proč to dělat takhle blbě? Udělal bych to pomocí nějaké třídy (příp. struktury). Vytvoříš třídu ve které budou potřebná data a pak zavoláš konstruktor a uložíš data no a pak libovolně čteš.

_________________
Pal gumy ne duši ...


Nahoru
 Profil  
 Předmět příspěvku: C# - komunikace mezi formy
PříspěvekNapsal: 22 srp 2010 16:08 
Radista
Uživatelský avatar

Registrován: 12 bře 2009 16:39
Příspěvky: 274
Poděkoval: 25x
Poděkováno: 45x
W4A Money: 7599
Offline
No globální proměnou hodíš do Program.cs tam si jí máš a můžeš do ní přistupovat snad odevšad. :-)

_________________
Počet příspěvků není přímo úměrný IQ.

PC: MB: GIGABYTE M720-US3 (rev 1.0) Cpu: AMD Phenom X3 (OC: 3x 2530 MHz) Gpu: EVGA NVIDIA GTX460 (768MiB) HDD: SATAII 250GiB (Seagate Baracuda) + ATA 80GiB (Seagate) RAM: DDR2 2x1GiB + 2x512MiB Zdroj:LC POWER LC6600GP, 600W OS: Windows 7 Professional 64-bit (Legal)
NB:Cpu: Intel i5 2410M (Sandy bridge) Gpu: NVIDIA GTX540M (2048MiB) HDD: SATAII 1024GiB (Toshiba)RAM: DDR3 4GiB OS: Windows 7 Home Premium 64-bit (Legal)


Nahoru
 Profil  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník



Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  

Time : 0.138s | 24 Queries | GZIP : Off

Filmy ke stažení zdarma | Cheaty | Pocket PC | Android | Windows Phone 7 | iGO 8 | Apple iPhone | Symbian Smartphone | ROM | Windows Mobile | BlackBerry | Palm | Java | Warez mobile forum